Thai Fiskebouillabaise, spændende og meget lækker

Thai fiskebouillabaise, stærk velsmagende og skøn suppe

 

ingredienserne kan købes hos http://coop.dk

og http://nemlig.com

se også http://www.finurligefarmor.dk/2019/08/14/krogs-fiskerestaurant/

 

Thai fiskebouillabaise

Thai fiskebouillabaise – en stærk, velsmagende og  virkelig lækker ret.

Jeg køber ofte varer i nemlig.com og coop.dk – både enkelte varer, opskrifter med tilhørende ingredienser og måltidskasser – og alt fungerer altid til min store tilfredshed.

I formiddags kom chaufføren blandt andet med opskrift og ingredienser til thai bouillabaise.

 

OPSKRIFT

Ingredienser

Thai fiskebouillabaise en skøn thaiinspireret thaisuppe

vask muslingerne og sorter de dårlige fraa

Ingredienser:

1 pose muslinger

1 torskeloin

3 dl hvidvin

1 knold frisk finhakket ingefær

2 stængler citrongræs

4 fed knuste eller hakkede hvidløg

2 løg i skiver

 

 

Muslingesuppe med torsk og grøntsager

steg ingefæg, citrongræs, gulerødder, løg og hvidløg

4 limeblade

rød karry pasta

3 stk gulerødder i stave

2 dåser kokosmælk

4 håndfulde blancherede bønnespirer

4 forårsløg i skiver

friske koriander

lime

flütes

chili-aioli

 

Fremgangsmåde

Torsk er en af de mange gode ingredienser i denne thailandske fiskesuppe

steg torsken med salt og peber

start med at forberede garneringen

vask muslingerne i en skål med vand og sorter de dårlige fra (dem der ikke åbner sig)

kom lidt olie i en stor gryde (der kan rumme det hele til sidst). Steg ingefær , citrongræs, gulerødder, og halvdelen af løg og hvidløg i et par minutter

kom derefter limeblade, rød karry pasta og kokosmælk i og smag til med salt / sukker og eventuelt limesaft

steg torsken i smør med salt og peber

 

Chablis er en pragtfuld hvidvin - ikke mindst til fisk

hvidvin til dampning – og kokken

varm lidt olie op i en pande og steg resten af løg og hvidløg, og derefter de hele blå muslinger, rør rundt i et par minutter og hæld hvidvin over

lad blåmuslingerne dampe lidt til de fleste har åbnet sig (dem der ikke åbner sig, skal sorteres fra), og der næsten ikke er noget vin tilbage. Hæld derefter muslingerne over i suppen og smag til

Tag portionsskåle frem og fordel bønnespirer, forårsløg, torsk, muslinger og suppe. Dekorér med koriander og limebåde  og server med flütes og chili-aioli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Marianne Jensen

Jeg er født og opvokset på Fejø, en lille ø der ligger i Smålandshavet nord for Lolland.
At vokse op i så naturskønne og trygge omgivelser, har altid haft og har stadig stor betydning for mig..

Speak Your Mind

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.