Cirkus Baldoni, et rigtig sjovt børnecirkus


Cirkus Baldoni, Cirkus Baldonis plakat

Cirkus Baldonis plakat

Cirkus Baldoni er det bedste børnecirkus, jeg nogensinde har oplevet, morsomt og helt i børnehøjde uden at tale ned til børnene.

Når jeg ser  Cirkus Baldonis plakat på lygtepælene stiger humøret, for så nærmer en af de rigtig gode traditioner sig, som jeg har med mine to børnebørn Max på 9 år og Bertram på 7 år – og det gælder både sommer cirkus og julecirkus, hvor sommercirkus dog rangerer højest rent kvalitetsmæssigt.

Cirkus Baldoni, Cirkus Baldonis logo

Cirkus Baldonis logo

Cirkus Baldoni, der blev stiftet af den nuværende cirkus direktør René, havde premiere  i Roskilde 2002. Vi har de sidste fire år overværet såvel sommer- som juleforestillingen – til stor glæde og moro for både børnene og mig.

Cirkus Baldoni, Cirkus Baldonis telt

Cirkus Baldonis telt

Cirkus Baldoni, Cirkus Baldonis beboelsesvogn

Max og Bertram foran Baldonis beboelsesvogn

 

De foregående år er der lagt megen vægt på det internationale med hensyn til artister, der har altid været artister fra de fire verdensdele: Europa, Asien, Afrika og Sydamerika, men i år var der mange danskere med i forestillingen.                                                                                    Der var ikke så mange forskellige mennesker med i år, men det forringede bestemt ikke det færdige resultat. Tvært imod blev det endnu en gang bevist, at kvalitet er vigtigere end kvantitet.

Cirkus Baldoni, illusionisten Kim Kenneth

illusionisten Kim Kenneth

Der var mange gode numre, ikke mindst illusionisten Kim Kenneth vakte megen begejstring med sine numre – der fuldstændig tryllebandt os, bagefter havde Max dog en forklaring på, hvordan numrene kunne udføres.

Cirkus Baldoni, akrobaterne Mombasa Boys

Mombasa Boys

 

Fra Kenya kom de fire dygtige fyre Mombasa Boys, der var helt fantastiske i deres akrobatiske optræden, der krævede både balance og enorme kræfter, meget imponerende.

 

 

Cirkus Baldoni, Klovnerne Daniello og Eddie

klovnene Daniello og Eddie

Og de to klovner Danillo og Eddie var årsag til megen latter – som altid optrådte de med nye og sjove numre. For mig er det ekstra dejligt at opleve, at klovneriet ikke indeholder nogen form for “kasten med lagkager” – det er tvært imod de små finurligheder, som både børn og voksne forstår, der er årsag til den megen latter.

 

Cirkus Baldoni, cirkusdirektøren René og bugtaler løven Leonardo

Cirkus baldonis direktør med sin bugtaler løve

Men hvad er Cirkus Baldoni uden direktøren med sin bugtaler løve Leonardo, der både tør sige tissekone og tissemand og i, det hele taget er meget uartig, men altid meget morsom og charmerende.

Cirkus Baldoni, Cirkusdirektør René og Freddie Steckel

Baldonis direktør og Freddie Steckel

I år så vi imidlertid direktøren i en helt ny rolle, hen optrådte sammen med den komiske akrobat Freddie Steckel i et forrygende klove / akrobat nummer, hvilken smidighed  og styrke hos de to “ældre” herre – en helt igennem værdig afslutning på en fantastik god forestilling, faktisk den bedste, vi har set indtil dato.

 

 

About Marianne Jensen

Jeg er født og opvokset på Fejø, en lille ø der ligger i Smålandshavet nord for Lolland.
At vokse op i så naturskønne og trygge omgivelser, har altid haft og har stadig stor betydning for mig..

Speak Your Mind

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.