Præstø Kræmmermarked

Præstø kræmmermarked, stand 161 med håndarbejder

Præstø kræmmermarked, stand 161 er ved at blive stillet op

Præstø Kræmmermarked, “det må du simpelthen bare deltage i” – sådan lød ordene fra en veninde.    Jeg havde aldrig før hørt om Præstø Kræmmer- marked, men da jeg undersøgte det nærmere, så det lovende ud – ifølge Præstø Handels-& Erhvervsforening var der marked over hele byen, 220 boder og cirka 10.000 besøgende.

Præstø kræmmermarked, stand 161 med håndarbejder

Præstø Kræmmermarked, hjemmestrikkede nisser

Jeg har det ellers lidt ambivalent med markeder, langt de fleste besøgende kommer kun for at ose og køber ikke noget – jeg synes alligevel, at det lød spændende og tilmeldte mig.

Præstø kræmmermarked, stand 161 med håndarbejder

Præstø Kræmmermarked, hjemmestrikkede trøjer og dukketøj

 

 

 

Den 21, juli, hvor markedet skulle løbe af stablen, strålede solen allerede fra morgenstunden fra en aldeles skyfri himmel.

Bilen var blevet pakket aftenen før, så klokken syv satte jeg mig i bilen og kørte mod Præstø Havn hvor jeg havde fået stand nummer 161 – jeg kendte ikke stedet, men det viste sig at være et ualmindeligt smukt sted med udsigt over lystbådehavnen.

Præstø kræmmermarked, stand 161 med håndarbejder

Præstø Kræmmermarked, hæklede dyr

Min veninde kom og hjalp mig med at arrangere min bod – det er altid spændende at have andre til at hjælpe sig, så bliver tingene ofte arrangeret på en anden måde. Og Joan har et meget fint blik for, hvordan tingene tager sig bedst ud.

Og jeg lærte straks noget, da jeg ville sætte pris på mine ting, for det hørte sig i hvert fald ikke til på et kræmmermarked – jeg “adlød” og lærte noget nyt.

Præstø kræmmermarked, stand 161 med håndarbejder

Præstø Kræmmermarked, hjemmestrikkede nisser

Min første kunde havde hus på Fejø, det var en sjov opdagelse og gav anledning til en del snak – hun købte et slummer- tæppe.                          Ellers var det nok mine nisser, der vakte mest opsigt – og megen morskab, men også et salg af 6 nisser. Mine hæklede dyr var også en succes.

Det blev en meget varm, men også begivenhedsrig og hyggelig dag – ikke mindst da min barndomsveninde kom forbi og hilste på mig.

About Marianne Jensen

Jeg er født og opvokset på Fejø, en lille ø der ligger i Smålandshavet nord for Lolland.
At vokse op i så naturskønne og trygge omgivelser, har altid haft og har stadig stor betydning for mig..

Speak Your Mind

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.